043-458-9250

info@bleijlevens.nl

///motorenrevisie van alle

benzine, diesel en lpg-motoren

 

/

/

/

/

/

/

/

HOME

OVER ONS

DIENSTEN

MERKEN

ERKEND DUURZAAM

CONTACT

 

/ / /

WIJ GOOIEN NIKS WEG

 

WIJ REPAREREN!

AIRCOSERVICE ///

 

Aircoservice voor uw auto, tractor, graafmachine, truck, touringcar of bestelwagen

De airconditioning levert een belangrijke bijdrage aan het comfort in uw voertuig. In de zomer zorgt het airco-systeem voor een prettig klimaat, zodat u fris achter het stuur zit. En in de koude en vochtige seizoenen worden beslagen ruiten snel ontwasemt, zodat u veilig op weg kan.

Uw airco heeft regelmatig een servicebeurt nodig zodat deze optimaal werkt. Dan houdt u blijvend plezier van de airco. Door verlies en/of verdamping neemt het koudemiddel in uw airco jaarlijks af met gemiddeld 10%. Als het vullingspercentage onder de 70% komt, werkt uw airco niet meer optimaal en neemt de kans op een defect toe.

De aircoservice van Bleijlevens Motoren en Techniek is de ideale manier om ervoor te zorgen dat u, uw chauffeurs en uw passagiers van een optimaal klimaat in het voertuig kunnen genieten. Onze aircoservice voor diverse voertuigen omvat verschillende werkzaamheden. Zo verzorgen we de controle van uw airco, maar ook de reiniging en eventuele reparatie.

 

Aircoservice

Bij de controle van de airco letten we op verschillende zaken, zoals de temperatuur van de uitgeblazen lucht, de druk van het koudemiddel en de conditie van de leidingen, de condensator en de ventilator. De binnenkomende lucht wordt niet alleen gekoeld door uw airco-systeem maar ook gereinigd. Een stof- en pollenfilter filtert stofdeeltjes, uitlaatgassen en pollen uit de lucht.

Bij een hoge concentratie schadelijke stoffen in de lucht, zoals in de Randstad, of bij gevoeligheid voor stof of pollen, is het aan te raden het filter, buiten de onderhoudsbeurten, wat vaker te vervangen. Hiermee houdt u de luchtkwaliteit hoog en voorkomt u vette ruiten.

 

Werkzaamheden:

• Leeghalen en filteren van het koudemiddel;

• Controle op aanwezigheid uv-contrastvloeistof (ultraviolet);

• Diepvacumeren waarbij schadelijk vocht wordt verwijderd;

• Vacuümtest (controle op lekkage);

• Olie toevoegen indien nodig;

• Vullen met schoon koudemiddel R134a;

• Controleren van de magneetkoppeling en aandrijfriem;

• Controleren van de lage- en hogedrukzijde van het systeem;

• Temperatuurcontrole.

 

Waarom uv-detectievloeistof toedienen?

Een lekkage waarbij koudemiddel vrijkomt, levert gevaar op en veroorzaakt milieuschade. Door preventieve toediening van uv-vloeistof kan bij storing in een later stadium gericht worden gezocht naar lekkage. Sporen van uv zijn namelijk met een speciale bril en ultraviolet licht zichtbaar op het lekkende onderdeel. Dat bespaart u op termijn veel reparatietijd- en kosten.

 

Airco-refresh

Deze behandeling zorgt ervoor dat u storende luchtjes (bijvoorbeeld hondengeur en rookgeur) niet meer ruikt en dat bacteriën uit het aircosysteem worden verwijderd. Hierdoor heeft u minder snel last van branderige ogen of geïrriteerde luchtwegen als u de airco gebruikt

 

Repareren en vullen van de airco

Alle werkzaamheden aan uw airconditioning worden uitgevoerd volgens de Stek-regelgeving. Wij werken met het zogenaamde terugwinsysteem. Dit houdt in dat het koudemiddel wordt teruggewonnen uit uw aircosysteem, vervolgens gefilterd, gewogen en aangevuld tot de voor uw auto voorgeschreven hoeveelheid.

Komen we bij onze aircoservice een mankement tegen? Dan lossen we dat natuurlijk direct voor u op. Van het reinigen van de verdamper en het opnieuw vullen van het aircosysteem tot het vervangen van het interieurfilter; onze aircoservice zorgt voor een perfect functionerende airconditioning.

 

Onderhoud en reparatie van auto airconditioning is specialistenwerk. Een juiste diagnose bespaart u veel geld."

Door tijdig onderhoud van uw auto airco:

• verbruikt u minder brandstof;

• heeft u minder slijtage van de compressor;

• heeft u hierdoor geen hoge reparatiekosten en bespaart u veel geld;

• heeft u het aangenaam koel in de zomer en rijdt u met onbeslagen ramen in de herfst;

• komt u niet voor verrassingen te staan tijdens uw vakantie of reis.

 

Mobiele airco service

Veel werkzaamheden aan uw airco kunnen wij bij u op locatie verrichten. Wij nemen dan alle benodigde apparatuur mee in onze mobiele service wagen. Handig voor als het een graafmachine, touringcar of bijv. een tractor betreft.

Niet in alle gevallen is het mogelijk om reparaties of onderhoud ter plaatse bij u uit te voeren. Daarom proberen we eerst om telefonisch samen met u een diagnose te stellen. Afhankelijk van deze uitkomst besluiten we dan of u gebruik kunt maken van onze mobiele airco service.

 

Afspraak voor aircoservice

U kunt voor elk type voertuig een beroep doen op onze gespecialiseerde aircoservice.

Meer weten of een afspraak maken voor aircoservice neem dan contact met ons op.